05
Бер

Хто провокує паніку через коронавірус в інтернеті?

– Шок-контент завжди ефективно заходить, а абсурдні пости в соцмережах, в яких навіть немає натяку на логіку, набирають десятки тисяч перепостів! «Дядя мого друга працює на фабриці в Шанхаї…» чи «Вірус знайшли в бананах, не їжте їх ніколи…» – навіть немає сенсу цитувати ці нісенітниці Лавина фейків накриває соціальні мережі і нас з вами не просто так.

Для чого це потрібноДля фармінгу акаунтів, в першу чергу. Зараз поясню що це.

Є сторінки, які просувають заборонені в мережі товари і послуги – казино, криптовалюта, ліки для потенції, і ще кілька позицій, які не можуть з’являтися в публічному просторі.

Фармінг акаунтів – це дії, які призводять до того, щоб підвищити довіру до сторінок. Чим популярніша сторінка тим більша довіра, чим більше довіра тим менше детальної перевірки їхньої реклами. Все дуже просто.

Отже, механіка така: сторінка публікує абсурдний пост про коронавірус, який лайкають та постять десятки тисяч людей, фейсбук бачить, що пост має велику популярність і в своєму рейтингу видає високий бал довіри цьому акаунту. Після цього подальша реклама не перевіряється вручну адміністраторами фейсбуку, і заборонені теми можна просувати по всім потрібним каналам!

Сторінка отримує тисячі лайків, таргетологи – ліди, продавці товарів – ріст продажів. У виграші всі, крім тих, хто лякався і поширював фейки – мало того, що вони нічого не заробляють на цьому, ще й псують собі нерви. Але ж це тільки бізнес, нічого особистого!